Allt jag fått lära mig

I helgen läste jag ut boken Allt jag fått lära mig, av Tara Westover.

Allt jag fått lära mig (inbunden)

Jag blev rörd till tårar av denna självbiografi och det är en bok som alla borde läsa. Taget från Bokus om bokens handling:

Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och översatts till 26 språk. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om familj, lojalitet och självförverkligande.

Boken är den amerikanska författaren Tara Westovers internationella bästsäljare om en uppväxt där hon lär sig att förbereda sig för domedagen istället för att plugga matte och historia och umgås med andra barn. Hennes storebror blir den som kommer hem med nyheten att det finns en annan värld bortom gården en värld som kan ge henne ett helt annat liv.

På en gård vid bergets fot i Idaho bor Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. På somrarna hjälper hon sin mamma att koka örter och på vintrarna arbetar hon i sin pappas skrotverkstad. När hon får ett stålrör genom benet, eller när hennes storebrors ben börjar brinna, åker familjen inte till sjukhuset, hennes mamma behandlar såren med örtomslag. Familjen är mormoner och survivalister, de lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon har aldrig hört talas om Förintelsen, Kennedy, Martin Luther King.

Om du älskar biografier som inspirerar, som jag gör, läs den! Om du älskar böcker som jag gör, läs den! Om du vill läsa om något du aldrig tidigare har upplevt, läs den! Läs den oavsett, den öppnar ögonen till en värld så långt ifrån något jag tidigare läst eller upplevt!

Tara studerade bland annat på Cambridge och Harvard och när jag hade läst klart boken så insåg jag med stor självinsikt att trots att hon inte började skolan förrän hon var 17 år, så har hon en betydligt bättre utbildning och mer livserfarenhet än jag någonsin kommer få. Arbetet som hon lade ner för att skaffa sig denna utbildning är något av det som imponerade mest på mig i denna bok. Vilken kvinna!

Så fantastisk på alla sätt och vis.

Dagens tips!

xoxo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s