~Always stay humble and kind~

Jag läste något riktigt bra på en blogg som jag följer och jag har inte kunnat sluta tänka på det. För det var så sant och det träffade rakt i hjärtat.

”I think the world today is upside-down. Everybody seems to be in such a terrible rush, anxious for greater development and greater riches and so on. There is much suffering because there is so very little love in homes and in family life. We have no time for our children, we have no time for each other; there is no time to enjoy each other. In the home begins the disruption of the peace in the world. If you want to change the world, go home and love your family.” – Mother Teresa

Igår var det mycket dramatik i den lilla byn vi bor i. Ett gäng killar från ”stan” har börjat hänga i vår by. De förstör, hotar och skrämmer barnen i byn, slår sönder deras cyklar, stjäl i Ica-butiken och så vidare. Skrämmande saker som dessa 15-åriga killar håller på med. Och tragiskt att deras egna föräldrar inte verkar bry sig, då de har härjat i andra delar av staden tidigare.

Nu är det så här att dessa killar har inte svensk bakgrund. De är av utländsk härkomst. Och detta har fått varenda smygrasist i byn att se rött. Efter diverse diskussioner på Facebook om att sätta ihop en grupp vuxna som nattvandrar osv, vilket är bra förslag, så spårade det hela ur igår då detta gäng hotade en pojke vid fritidsgården och polisen blev tillkallad. Snabbt blev det skriverier på FB och fler och fler föräldrar och andra från byn slöt upp vid fritidsgården. Vissa av dessa tyckte då att det var smart att ta med hammare, diverse tillhyggen och en person tog med ett pistolliknande föremål och tryckte mot tinningen på en av dessa killar.

Alltså, jag vet inte var jag ska börja. Detta är för fan inte USA! Här bär man inte vapen som en accessoar liksom! Och hur är man funtad när man tror att detta på något vis hjälper till att lösa situationen? Det var i princip lynchstämning på plats enligt vittnen. Sammanlagt fyra polisbilar kom till platsen och fick ta killarna till tågstationen så att de åkte hem. Vad följderna blir av allt detta återstår att se.

Men jag är så besviken på att vuxna människor beter sig på detta vis. Det är VI som ska lära våra barn hur man uppför sig, rätt och fel. Vi ska föregå med gott exempel och inte sprida rasism och okunskap i hemmen. När man ser hur vuxna människor beter sig i diskussioner på nätet och i en situation som denna, så är man ju inte det minsta förvånad att världen ser ut som den gör.

Vi har också pratat med våra barn om detta. Igår var de väldigt rädda och upprörda. Men inte en enda gång har vi pratat om var dessa killar kommer ifrån. För jag ser inte det som relevant överhuvudtaget.

Nu får inte C vara på fritidsgården på ett tag. A får inte gå hem från skolan själv på ett tag. Väldigt tråkigt, men deras säkerhet går före allt.

Men jag kan ändå inte låta bli att tycka att hela saken är djupt tragisk. Dessa pojkar verkar inte ha någon som bryr sig om dem, var de är, vad de gör osv. Läs citatet från Moder Teresa igen. Det är detta det handlar om! Kärlek!

Älska dina barn! Spendera tid med dina barn! Ta hand om din familj! Pengar och saker kommer i andra hand. Det är kärleken som är viktig!

Dagens (andra) visdomsord också från Moder Teresa:

the-most-terrible-poverty-is-loneliness-and-the-feeling-of-being-unloved

xoxo

Annonser

2 thoughts on “~Always stay humble and kind~

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s