Vem gör vad?

Det här med vem som gör vad i hemmet och allt runt omkring, är ju väldigt olika från familj till familj.
Vissa är väldigt moderna och delar allt fifty-fifty, andra har kanske någon mer traditionell lösning där kvinnan sköter hushållet och mannen gör annat, s.k. mansgöra (feministerna sliter sitt hår).
 
Vi är nog en blandning. Så jag tänkte berätta lite hur det ser ut hemma hos oss.
Vissa saker är liksom min grej och vissa saker är mannens grej, saker som jag absolut inte gör, vill göra eller någonsin kommer göra! Som att köra till däckfirman och byta däck på min bil… bläh! Allt med bilarna sköter han! Hate it!
 
Sopor är mannens grej. Självklart tar jag ut sopor, han är ju borta en hel del, men är han hemma så blir det nästan alltid han som tar det.
 
Matlagning är mest jag, men här varierar det mycket beroende på hur dagarna ser ut.
Jag handlar all maten.
 
Jag sköter dammsugning, för jag dammsuger ofta och vill ha det på mitt sätt och har inget emot det.
Dammtorkning är uteslutande jag.
 
Tvätten sköter vi båda. Jag ser till att maskinerna kommer igång, sen hjälps vi åt med att hänga och ta ner och vika. Den som har tid gör det.
 
Andra småsaker som diskmaskinen, städa undan i köket, plocka efter barnen osv gör vi bägge två.
 
I trädgården är det jag som rensar ogräs och han som klipper häcken. Klipper gräset gör vi båda, men mest han.
 
En annan sak som är hans grej, är att ta pojkarna till frissan. Ingen hushållssyssla, men något som har blivit hans ansvar. Och det är inte för att jag inte vill, utan det är för att det bara har blivit så, sen första gången de gick till frissan. Han bokar alltid tid till sig själv och bägge barnen samtidigt, det är deras grej som de alltid gör ihop och jag tycker det är jättegulligt!
 
Sen ska dock tilläggas, att det är mest jag som håller reda på allt, alltså jag styr arbetet han utför, hahaha! Inte med militär kommandon, utan mer ber honom att hänga tvätten, ta ut soporna och ser till att han kommer ihåg att det är föräldramöte, simskola osv. Jag är bästis med kalendern i min ajfån. Men vi är ett team som kommunicerar bra och blir det för mycket för den ene någon gång, så ser vi till att lösa det.
Ja, det är lite om hur vi har det i vardagen. Och det funkar för oss.
Hur har ni det?
Finns det vissa saker ni inte alls vill att er man blandar sig i och andra saker ni absolut inte vill göra, som han gör?
Annonser

4 thoughts on “Vem gör vad?

  1. Vi har det ganska uppdelat också! Sedan vår lilla son försvann från oss i december så har Niklas varit en klippa och skött tvätt, städ, matlagning nu på senare tiden, i början köpte vi hem mat, eftersom det var ingen som hade lust. Innan detta så tvättade han och jag städade. Nu när jag är gravid igen och har ganska mycket bäckensmärtor så blir det han som får dra det tyngsta lasset här hemma. Han är så underbar. Men det blir jobbigt för honom ibland, jag försöker hjälpa till med småsaker, som diskmaskinen, handla lite mat. Bilen är det mest han som använder, så den får han mer än gärna sköta om! Men som du beskriver så har jag nog mest koll hemma! 😉 och ser till att saker blir gjorda! 😉

  2. Ja självklart, går man igenom en sån tragedi som ni har gjort så blir det ju annorlunda. Även när man är gravid så blir det annorlunda, så det förstår jag!

  3. Vi har det också uppdelat. Lite roligt det där med frissan för så är det här också. Rickard tar barnen med sig när han själv behöver klippa sig.

  4. Ha, ja männen klipper ju sig oftare än vi och barnens hår växer som ogräs. Jag behöver 2 timmar hos frissan varje gång, så mig kan de inte följa med. Det är min tid 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s