När män kommer från Mars och kvinnor från Venus

Skillnaden mellan män och kvinnor är ett ämne som kan diskuteras i oändlighet och jag tänker inte gå in på någon djup analys av hur olika våra hjärnhalvor arbetar osv.
 
Men varje gång jag pratar med någon kvinna om våra män och saker i vardagen, så slår det mig hur lika våra upplevelser är och det är en befriande känsla att ha någon som nickar och hummar förstående och känner det jag känner. Genast slår man ifrån sig känslan av att vara tjatig och irrationell och man känner styrka i denna person som bestämt hävdar att man har helt rätt!
 
För det första har jag kommit fram till att det måste ligga i de manliga generna att lämna smutsiga strumpor på golvet! Det bara är så!
Det finns förstås undantag för alla regler, men det är ju inte roligt att diskutera de män som alltid plockar upp sina strumpor och aldrig gör en enda grej för att reta gallfeber på sin kvinna!
 
Min radarblick är något som min man aldrig kommer förstå. Hur jag med en enda blick kan svepa över ett rum, pip… pip…pip, pip, pip, pip, piiiiiiiiiiip, och genast se ett flertal objekt som måste undanröjas med en enda gång, medan han står och tittar sig omkring och kliar sig lite i huvudet och inte alls kan se det jag ser.
Ja, radarblick är en gåva som få män har.
 
 
Jag får ibland höra att jag tjatar, gnäller, kritiserar och ja, är allmänt negativ till hur min man gör saker. Och jag måste erkänna att det är sant! Jag vet om det, men kan liksom inte hjälpa det, det bara ligger en massa saker inom mig och pyr och då och då blossar de upp till en flammande eld.
 
Jag och min man bråkar väldigt sällan, men diskussioner kan vi ha och ofta är han då så ruggigt klok, ja jag måste erkänna det också, så att han liksom tar bort poängen i alla mina argument som jag tycker låter så jäkla bra i mitt eget huvud!
När det ligger någon sanning i det jag säger, så är han inte sen med att erkänna det, men han får mig också att förstå hur det inte alltid är rimligt, det jag tycker och tänker.
 
Samma sak gör jag för honom. För all kritik är inte obefogad, men det finns ju bättre och sämre sätt att säga det på. Skillnaden är att han sällan till aldrig kritiserar mig, så jag skäms ibland när jag hör mig själv. Den stackaren gör ju så gott han kan!
 
Så jag försöker ständigt bli bättre på att acceptera dessa skillnader mellan män och kvinnor. Acceptera att vi är två olika individer som tänker olika och har olika behov och olika sätt att göra saker på. Och ju längre jag kommer i denna processen, desto mer befriande är det. Desto bättre känns det. Det är så vi klarar att leva tillsammans. Acceptera våra olikheter och ständigt jobba på att försöka förbättra det vi kan.
 
Helt friktionsfritt kommer ett förhållande nog aldrig vara och det vill man nog inte heller egentligen.
Och att män kommer från Mars och kvinnor från Venus, är nog trots allt grunden till att vi dras till varandra. Och motsvarande finns säkerligen hos de personer som dras till någon av samma kön. Jag tror att alla förhållanden, oavsett läggning, har sina konflikter, som i grunden beror på hur vi är som person, men jag tror också att om folk hade varit bättre på att acceptera varandras olikheter, i föhållanden, i livet, i världen, så hade det varit en betydligt trevligare värld att leva i!
 
Så kanske ska man ha överseende med de där förbaskade strumporna.
Man ska ju älska varandra för dom man är.
Så efter att ha börjat skriva och fundera på detta inlägget för väldigt länge sen, formulerat om vissa meningar tiotals gånger, har jag nu kommit ytterligare en bit på vägen till att faktiskt ge mig själv en mer positiv syn på saker och ting. Gilla skillnaderna i stället för att reta upp mig på dem! Inte lätt alla gånger, men värt att försöka!
 
Ja, det får bli dagens funderar-inlägg.
Och att fundera på saker som ger positiv utveckling är något jag älskar, så jag har sannerligen inte slösat bort min tid!
 
 
 
Ha en bra dag!
Kramen
 
 
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s